Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Rafaelou

14. 1. 2009 18:00
na čí straně je pravda...

myslím,že tento článek si karmu nezaslouží.Stejně tak myslím,že se spousta lidí na tomto vebu naprosto mýlí.Když usedáte za volant čeho koliv nebo za pedály tranvaje musíte v prvé řadě respektovat předpis.Jinak hrajete Ruskou ruletu.Se životem svým a také se životy druhých.Když na místě těch mrtvých bude vaše dcera,matka syn a nebo jiný blízký člověk nejspíš nepochopíte,že on jen udělal banální chybu.Ano jednou tam bude zabezpečovací zařízení a stejně nic nezabrání aby jiný řidič místo bdělosti a pozornosti myslel na cokoliv jiného a chyba se jen zopakuje.Co pak?Opět budeme svádět vinu na dopravní podnik? Přijmout odpovědnost a postavit se k ní čelem je samozřejmost a měla by nám být vlastní,odsuď mě ty co to nedokáží ale nedělejme "hrdiny"s těch co chybují a k vůli kterým umírají lidé.Jednou by jsme to mohli být my.

0 0
možnosti
JM

honýsek

14. 1. 2009 18:10
Re: na čí straně je pravda...

nu, myslenku to ma, ale ta gramatika...!

0 0
možnosti
PS

Revi

15. 1. 2009 6:12
Re: na čí straně je pravda...

Vážený pane (paní), rád bych byl někdy u toho až i na vás dojde a uděláte drobné pochybení, které však bude mít daleko větší důsledky. Kážete aby každý kdo usedá k řízení v prvé řadě respektoval předpisy. Každodenní realita na českých silnicích však říká něco jiného. Pravděpodobně se vám nikdy nic podobného nestalo .. zatim .. Ale může vás to potkat kdykoliv a kdekoliv, a může to začít úplně nevinně, třeba tak, že řidič před váma nezapne výstražné blinkry ... a neštěstí je hotovo ..

0 0
možnosti
PP

Rafaelou

15. 1. 2009 19:14
Re: na čí straně je pravda...

Drobné pochybení jehož následkem přišli o život tři lidé.Drobné pochybení udělal i ten řidič u Nažidel,drobné pochybení udělala firma stavějící most u Studénky.A tak by se dalo pokračovat.Každý děláme svá drobná pochybení.Někdo vědomě,někdo s neznalosti,někdo úmyslně.Vzpomeňte na to až usednete do vlaku,autobusu,auta a nebo letadla.Vzpomeňte na to třeba těsně před nárazem kdy vám zbydou ty poslední milisekundy života a řekněte si...je to jen drobné pochybení...moje,vaše a nebo někoho jiného a pak suďte.

0 0
možnosti
PS

Revi

15. 1. 2009 23:02
Re: na čí straně je pravda...

Soudit mohu .. to vaše "drobné pochybení" jsem zažil na vlastní kůži kdy jsem se blížil v rychlém pruhu na dálnici k octávce jejíž řidič "drobným pochybením" nezapl výstražná světla. Z rychlosti 90 km/h jsem to stihl ubrzdit na hodně přijatelnou rychlost, ne však dostatečně .. Ano uznávám, policie to napsala jako moji chybu a nesl jsem za to plné následky.

Nechápu však vás, jak můžete srovnávat nehodu v Ostravě, s nehodou u Studénky nebo u Nažidel. Ke každé z nich došlo za jiných okolností, z různých důvodů. Míra zavinění v těchto případech byla různá a nedá se srovnat.

Co se týče Nažidel, soud pokud vím rozhodl o plné vině řidiče. Studénka je ve stádiu vyšetřování (neznám poslední vývoj, až tak to nesleduju). A tramvaj v Ostravě? Soud teprve zasedá a ať se vám to líbí nebo ne, v téhle zemi je ctěna presumpce neviny.

0 0
možnosti
MJ

mroyko

15. 1. 2009 13:19
Re: na čí straně je pravda...

Jezdis autem? Kontrolujes pred jizdou dotazeni sroubu kol? Funkcnost vsech predepsanych casti(svetla atd.), pred kazdou jizdou? A zkratka delas vsechno co bys mel? Dost pochybuju... 

Nikdy si nepresel na cervenou? Dalo by se pokracovat donekonecna. Ale zbytecne, jdi kazat jinam. Predpisy taky porusujes... Cili jako "ruskyho ruletare " te tady nikdo nechce protoze se tebou citime ohrozeni. To sou keci co? Skoro jak ty tvoje...

Chytry keci o tom jak se ma neco striktne dodrzovat, kdyz je to v zakone ci jinem treba internim predpise, to umi mit kazdej. Zejmena nedodrzel-li to nekdo jiny...

Da se souklasit s tim ze prijeti odpovednosti by nemelo byt hrdinstvim ale samozrejmosti. Nicmene vzhledem k tomu jak to u nas vypada je skutecne v podstate hrdinou jelikoz se jako jeden z mala nevykrucuje.

0 0
možnosti
PP

Rafaelou

15. 1. 2009 19:10
Re: na čí straně je pravda...

Ne,nekontroluji.I já dělám chyby.Rozdíl je ale v něčem naprosto jiném.Po řidiči tramvaje nikdo nechce aby kontroloval stav vozu.Za to ručí garážmistr co mu ho předává.Když stojím na křižovatce na červenou tak né proto,že chci ale proto,že mi to nařizuje předpis a také proto,že se mám docela rád.I já udělal v životě několik chyb kterých lituji a kdyby šlo vzal bych je zpět.U té tramvaje šlo ale o to,že bezpečnost byla založena na tom,že v daném bodě počká řidič na druhého.Minou se a pak teprve pokračují dál.Na jednokolejných tratích je to naprosto samozřejmá věc a platí i na železnici.Vím o čem mluvím.Základní pravidlo které když porušíš tak už není cesty zpět.Nepomohl by žádný semafor.A nechtěl jsem ani tak rozebírat jeho chybu.Určitě jí hořce lituje a bude ho pronásledovat celý zbytek života.Chtěl jsem jen říct,že vážit si člověka který udělá chybu a zabije tři lidi a pak tu chybu uzná je špatné a svědčí to o pokřivené morálce celé společnosti.

0 0
možnosti
PS

Revi

15. 1. 2009 23:04
Re: na čí straně je pravda...

Nepomohl by semafor? a na to jsi byl kde? V Brně když se opravuje některý z úseků tramvají a je doprava vedena po jednokolejce, VŽDY jsou tam umístěny semafory.

0 0
možnosti
PM

diego

15. 1. 2009 15:21
Re: na čí straně je pravda...

Hoď kamenem kdos bez viny.

0 0
možnosti
MK

marionetta

15. 1. 2009 18:25
Re: na čí straně je pravda...

R^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2333x
Jsem jedna desetimilióntina tohoto státu, stejně jako vy a ostatní občané tohoto státu.

Seznam rubrik