Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

Plaval a ne jednou. A vy ?

0 0
možnosti
JR

J81a65r20a 57R58a60n71k

1. 9. 2016 19:34

Rozumny clanek a kdyz se podivate na odkaz, na 6. obrazku je jak dnes oblekame deti na plazi, slunecni paprsky jsou dnes jine a doporucuje se 50 UV protection, pokud nechcete rakovinu kuze. Co se burkin tyce, znam pouze dve a vypadaji spise jako potapecsky ubor, na zacatku mi vadily, ale mistni mi rekli, ze jsem petty, ze je lepsi, kdyz damy nemusi sedet cely den doma a tlachat mezi sebou, je to vlastne pokrok a proc ho zakazovat, je lepsi se divat, jak je za ziva kamenuji?

Burqini at Amazon Canada - Shop hundreds of favorite brands‎

Adwww.amazon.ca/clothing‎

1 0
možnosti
Foto

V Európe je to pokrok? ;-D

2 0
možnosti
VO

Nikdy jsem nezaznamenal, že by existovala nějaká pravidla oblékání na pláži, tak jsem to progooglal a na první stránce jsem na žádná pravidla nenarazil. Předpokládám tedy, že žádná taková pravidla neexistují (tedy neexistovala, než byly zakázány burkiny).

Jsou tedy burkiny jediným zakázaným oděvem na pláži? A co ostatní neobvyklá oblečení, tepláky, bundy, koupací šaty, pro ně zákaz nebude?

Myslím, že v tomto případě se z toho dělá zbytečné drama, co nikoho neohrožuje či neomezuje, nemělo by být zakazováno.

1 1
možnosti
Foto

např. nemůžete zcela běžně chodit po pláži nahý, vyjma pláží k tomu určených (FKK), mnohde netolerují pohyb po pláži pouze ve spodním dílu plavek (tedy nahoře bez), v některých zemích nesmíte v běžných plavkách mimo areál resortu; existují také různá omezení oblečení tolerovaného v bazénech, do saun musíte nahý (což muslimky porušují naprosto běžně)

3 0
možnosti
RM

Mne se ještě líbí ten nápis pod článkem, že v Indii vstupují ženy do vody oblečené. Hezky jsem se tomu zasmál. Jakoby to byl nějaký argument.

V Indii se taky koupou v řece do který se vypouštějí splašky (pokud se nekálí přímo do řeky) a běžně se do ní třeba hází pošlá zvířata. Zavedeme to taky v Evropě?

8 0
možnosti
JR

J54a85r88a 84R77a55n34k

1. 9. 2016 19:36

Do svate Ganges se hazi i nedopaleni zemreli, protoze neni dost penez na drevo, ktereho je stejny nedostatek, kdo byl v Indii, ten vi a cudnost neni snad zakazana?

1 1
možnosti
MK

Pane Bartyzale, Vaše upozorňování na to, v jaké "věku" se nachází islám a v jakém křesťanství silně kulhá. Předně, islám svými výboji vývoj křesťanství zdržoval a za další, má-li islám dnes podstatně více informací o pokroku, ať už v duchovní sféře, tak i v technologiích, není možné tvrdit, že se nachází v době patnáctého stol. křesťanství.

To, že si z nabízeného umí vzít jen pokročilé zbraňové systémy (a vůbec mu nevadí, je vymysleli káfirové) a část jich setrvává na placaté Zemi bez otáčení, je jejich věc, jejich zaostalost, kterou však v Evropě včetně ČR nehodláme akceptovat.

1 1
možnosti
JS

Vzhledem k tomu, že žádná plavkyně na olympiádě neplavala v burkinách věřím tomu, že plavat v tomto úboru je obtížnější. Pokud se jedná o zákaz burkin v bazénech. Když se budu koupat nahatý v nějakém veřejném bazénu budu vykázán. Proč tedy povolovat burkiny a nepovolit koupání bez plavek? Proč já nemuslim, když přijedu do muslimské země musím dodržovat jejich zákony a proč muslim, který přicestuje k nám, vyžaduje, aby mohl žít podle muslimských zákonů? Proč v muslimských zemích nelze stavět křesťanské kostely a proč se u nás mají stavět mešity?

1 0
možnosti
ZB

Mist, kde vedle mesit jsou krestanske, ale i jine "chramy", je cela rada.

2 0
možnosti
JB

Koukám na TV, a tam paní Erdoganová. V slušivém oblečku - sněhově bílém - něco na rozmezí kostýmku od Chanella, a polárního mrazuvzdorného oděvu. V tureckém létě oděv jako stvořený pro revoluční setkání s příznivci sultána Erdogana. Určitě to nemá nic společného s náboženstvím. Prostě chtěla být vhodně oblečená, kdyby zaútočili gullenovci zápalnými lahvemi.

1 0
možnosti
JS

J88a51n 19S64e75m95i30k

1. 9. 2016 14:09

v celem tom jde asi o neco jineho nez o cem se vede diskuse.

Burkiny jsou symbolem i projevem ideologie ktera propaguje segregaci pohlavi, a postaveni zen ktere bylo v Evrope obvykle dejme tomu pred 400-500 lety.

O to jde, o symbol ideologie fundamentalne protikladne liberalnim hodnotam.

Klasicky paradox je prave to, ze proti zakazum burkin vystupuji prave lide zastavajici liberalni ideologii.

V sirsim kontextu je to paradox demokrackych spolecnosti- ma platit "svoboda" i pro lidi hlasajici destrukci prave te svobody?

Viz dilema za prvni republiky- zda zakazat Sudetendeutsche partei: ma mit strana v demokraticke zemi demokraticke pravo hlasat nacistickou ideologii?

Argument "svobody" vyhral- SDP zakazana nebyla.

1 0
možnosti
JR

J85a71r28a 57R83a11n42k

1. 9. 2016 19:48

Burkini prinesly na svet muslimske feministky a jsou stare neco malo pres deset let.

0 0
možnosti
Foto

Ehm...plaval jste někdy oblečený?

4 0
možnosti
JR

J71a17r68a 24R41a54n55k

1. 9. 2016 19:49

Na 1.1. polarni swim chodim take v palvkach od paty po bradu a jeste namazana vazelinou a nejdu ke dnu, jen rychle ven;-)

0 0
možnosti
MN

Burkiny jsou náboženský symbol? A tak příslušníci sekty Adamitů budou klidně chodit bez plavek po "textilních" plážích?

Šamanismus (forma náženství) u řady indiánských kmenů a současně jejich tradice zase velí mít pohlavní úd vybavený výrazným nástrojem prodloužení a jinak chodit nazí - takž ebudem ev rámci multi-kulti tolerovat takovou jejich "ústroj" na ulicích?

A my křesťané budeme zásadně urážet židovské náboženské cítění a do synagog a na židovské hřbitovy vstupovat bez pokrývky hlavy? - Proč ne, je to náš náboženský zvyk.

Opravdu stoupenci multi-kulti by byli tolerantní i k těmto jevům, nebo je to jen těžko pochopitelné ustupování muslimům?

3 1
možnosti
JR

J86a70r77a 62R81a27n58k

1. 9. 2016 19:51

Pripominat Adamity z 2. stoleti a pak za Husitu je docela vtipne;-)

0 2
možnosti
  • Počet článků 38
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2333x
Jsem jedna desetimilióntina tohoto státu, stejně jako vy a ostatní občané tohoto státu.

Seznam rubrik